Grass Valley prezentuje EDIUS 8 - informacja prasowa

Grass Valley prezentuje EDIUS 8 ze znacznymi ulepszeniami ,poprawiającymi szybkość, elastyczność produkcji i pracę z oprogramowaniem.

MONTREAL 21 maja 2015 - Grass Valley, wypuszcza EDIUS 8, najnowszą wersję swojej platformy przeznaczonej do edycji materiałów wideo. Wersja 8 oferuje wiele nowych funkcji, w tym odświeżony interfejs graficzny, wsparcie Canon XF-AVC, nową przeglądarkę klipów- narzędzie do zarządzania przepływem pracy, przyspieszone odtwarzanie 4K H.264 i agresywny program rozwojowy, który wprowadzać będzie wiele nowych narzędzi twórczych w ciągu najbliższych miesięcy.

"Szybkość i elastyczność są niezbędne do edycji, a wraz z EDIUS zawsze możesz mieć pewność, że jest w stanie poradzić sobie z praktycznie każdego rodzaju treścią", powiedział Mike Cronk, wiceprezes działu marketingu strategicznego Grass Valley. "Z EDIUS 8 użytkownicy otrzymają bezpłatne aktualizacje i nowe funkcje, Jest to inteligentna inwestycja oraz mądry i twórczy wybór."

EDIUS oferuje najlepsze w swojej klasie wsparcie do kamer, aby umożliwić operatorom skupienie się na materiale, a nie urządzeniu. Plus, EDIUS 8 to pierwszy system do edycji nieliniowej materiału, który wspiera Canon wideo format XF-AVC, dostępny w nowych kamerach 4K CX10 Canona. EDIUS 8 zawiera także nowe narzędzie od GV do zarządzania filmami i treściami obrazu na komputerze, przed przesłaniem ich do edycji w EDIUS.

EDIUS zapewnia wyjątkową wydajność przy użyciu funkcji Intel's Quick Sync Video- zapewniając super-szybki eksport plików H.264 na smartfony i filmów przesłanych do społecznych kanałów medialnych, w tym odtwarzania w YouTube i niesamowite ich odtwarzanie, nawet podczas edycji materiału 4K.

EDIUS 8 będzie dostępny w dwóch wersjach, EDIUS Pro i EDIUS Workgroup. EDIUS Pro jest przeznaczony dla profesjonalistów poszukujących elastycznej produkcji, która oferuje szybkość montażu i możliwość obsługi dowolnego formatu pliku z zakresu narzędzi twórczych. EDIUS Workgroup ma na celu edycję wiadomości oraz sportu i współpracy pomiędzy nadawcami. Mogą być w pełni zintegrowane z produkcją GV STRATUS wideo oraz systemem zarządzania treścią, lub innych mediów i innych producentów narzędzi do zarządzania aktywami i ofertami serwerów.

EDIUS Pro 8 i EDIUS Workgroup 8 trafi do sprzedaży pod koniec czerwca 2015.

Więcej informacji na temat rozwiązań i usług od firmy Grass Valley, na stronie „grassvalley.com”.

Oficjalny dystrybutor marek